ОД СВЕТОТ

BRUSSELS BEER CHALLENGE 2020: THE COVID EDITION

Брисел 27 Ноември: 9тото издание на престижниот Бриселски пивски натпревар, се случи во Брисел, наместо во Хазелт од 26ти Октомври до 6ти Ноември со сите потребни безбездносни и здравствени мерки. Нивото на судење и условите за дегустација беа исто така на високо ниво како и претходните изданија, но овој пат со судии кои беа воглавно од Брисел или жители на Белгија.

Прочитај

ТЕХНОЛОГИИ: ПИВОТО “Guinness “ ГО НАЈАВИ НОВОТО БЕЗАЛКОХОЛНО ПИВО

Ирскиот гигант брендот „Guiness“ стана најновавата пиварница која што на пазарот понуди своја верзија на безалкохолно пиво, откако пред извесно време го промовира најновиот производ од нивното портфолио во категоријата пивото Guinness 0.0.

Прочитај

WORLD BEER AWARD 2020: ДОМИНАЦИЈА НА БЕЛГИСКИТЕ ПИВА, ДУРИ 104 НАГРАДИ

104 Белгиски пива добија награди на World Beer Award, интернационален натпревар на кој се оценуваат пива од цел свет. 40 Белгиски пивари на овој начин ја покажуваат разликата од останатите пива кои можеби ќе ги поттикнат некои да ги откријат допрва овие пива или пак да ги променат своите навики.

Прочитај

ИТАЛИЈА: ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА НОВИОТ ВОДИЧ ЗА ПИВО ОД SLOW FOOD

Во новото издание на Slow Food Editore бројот на пивари е намален, но бројот на ознаки со логото на Slow Food, односно „полжавчиња“ се зголемува, со додавање на посебна секција за тоа каде може да се пијат овие пива.

Прочитај

ГЕРМАНИЈА: ОКТОМВРИ БЕЗ ОКТОБЕРФЕСТ

Овогодишното издание на најголемиот пивски фестивал во светот Октоберфест, што требаше да се одржи од 19 септември до 4ти Октомври, нема да се одржи поради пандемијата на коронавирусот, објавија властите во Баварија.

Прочитај