-ОД МАКЕДОНИЈА

НОВО НА ПАЗАРОТ: ПРОНАЈДЕТЕ ГО И ПРОБАЈТЕ ГО СВОЈОТ ПЕТТИ ЕЛЕМЕНТ – КРАФТ ПИВАРА 5 ЕЛЕМЕНТ, ХРВАТСКА

Ако постои град во Хрватска кој е вистински синоним за зборот „пиво“, тогаш тоа е градот Дарувар. Тамошната Даруварска пивара е најстара во Хрватска, и основана е во 1840 година, со парите од гроф Јанковиќ, не толку поради чешката заедница, колку поради потребата за освежување на сопственото население, за да преку овие речиси 180 години неколку пати ги менувала сопствениците за да денес се наоѓа во сопствеништво на групацијата Куфнер.

Прочитај

ШТИП СЕ ВПИШУВА ВО МАПАТА НА ЗАНЕТЧИСКИ ПИВА СО ПИВАРАТА „СТАР КОНАК“

Имав слушнато уште од поодамна дека нешто се кува во градот под Исарот, но сеуште не знаев каде, кој, како и што. И ете по две годишна илегала на некој начин, момците од Стар Конак излегоа конечно во јавноста со проектот Крафт Пивара Стар Конак, прва во регионот а втора во Македонија од овој тип (со почит кон Крафт пиварата Темов од Скопје).

Прочитај

МОРАМЕ ДА СИ ПОМАГАМЕ: КРАФТ ПИВАРА ТЕМОВ ВРШИ БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НА ПИВО ДО ВАШИОТ ДОМ

Постојат пивари чии пива може да ги купите само во нивните бази, те ресторани, а тие сега се затворени. Првата и сеуште единсвтена крафт пивара и пивница со свое пиво (taproom) Темов, врши достава на пиво до вашиот дом.

Прочитај

ФАРМАХЕМ – Инструменти за контрола во производство и лабораториски анализи

Главната дејност на ФАРМАХЕМ е продажба на лабораториски инструменти и опрема, биохемиски реагенси, лекови, радиоактивни изотопи, хемикалии, средства за чистење и дезинфекција, инструменти за контрола на квалитет на производство на млеко и млечни производи, мерни инструменти за производство на пиво …

Прочитај

ЗИМСКИ ПИВСКИ САЛОН 2019

Зимскиот пивски салон е продолжение на Крафтинг пивски салон кој што се случуваше два пати во годината на различни локации (пролет и лето, пред се галериски простори како на пример Арт Кафе Кашмир, галеријата во Кинотека на Македонија, платото пред Куршумли Ан) во организација на порталот сакам пиво.мк портал за промоција на пивото и ширење на пивската култура во Македонија. Прочитај

ОД ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО ПИВАРСТВО: РЕКЛАМА ЗА ПРВОТО „СЕМЕЈНО МАКЕДОНСКО ПИВО“ ОД ПРИЛЕП 1999 Г.

Крафт пиварството, занаетчиското пиварство или домашното пиварство има своја долга историја и традиција и во нашата држава. Во 90тите години од минатиот век, градот Прилеп беше горд на своето „Семејно МАКЕДОНСКО Пиво“ првото крафт пиво во Македонија, продукт на семејната компанија „Андикома“, пред точно 20 години, во производство на Димитрија Стојаноски од Прилеп сопственик на првата мини пиварница во Македонија. Прочитај