ОД БАЛКАНОТ

ХРВАТСКАТА ПИВАРА THE GARDEN BREWERY ДОБИ ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАНИЕ КАКО НАЈДОБРA ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Повеќе од 200 илјади љубители на пивото гласале за Загребската The Garden Brewery како една од најдобрите во Е вропската Унија и тоа втора година по ред според гласовите од порталот BEER 52, најголемиот пивски клуб во светот.

Прочитај

HERZ-ШИБЕНСКО, МАКЕДОНСКА ПИВСКА КРАФТ КОЛАБОРАЦИЈА

Првото шибенско – македонско пиво беше посветено на проф.д. Сашко Јовев, македонскиот кардиохирург, по мајка од Шибеник, шеф на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија во Скопје. Тој раководеше со тимот од доктори, кои на 23.05.2020 успешно извршија трансплантација на срце во Република Македонија.

Прочитај

МУЗИЧКИОТ МАГАЗИН ROLLING STONE ЛАНСИРА СВОЕ ПИВО

СИЕТЛ: Пиварата Elysian Brewing Company, на Anheuser-Busch, и популарниот музички магазин Rolling Stone, направија заедничко пиво именувано како Elysian Rolling Stone Lager – пиво, креирано на тој начин што ќе го пренесе духот на музиката и направи светот малку подобар.

Прочитај

СОФИЈА: BALKAN BEER BASH Е НАЈНОВИОТ И НАЈСЕРИОЗЕН ПИВСКИ НАСТАН ВО БУГАРИЈА ЗА 2020

Неодамна од нашите пријатели од Бугарија дознавме дека се подготвува првото издание на BALKAN BEER BASH во Софија, што е и прв посериозен настан или дводневен фестивал на крафт пива со тенденција да биде еден од најсилните во регионот. Прочитај

ТЕЛЕГРАФ: СРБИЈА ВТОРА НА ЛИСТАТА ЗЕМЈИ ОД КОИ ЕУ УВЕЗУВА ПИВО, ЗАД МЕКСИКО А ПРЕД САД

Земјите членки на ЕУ минатата година увезоа 57 милиони литри пиво од Србија, што е за 12 % од вкупната количина на увезено пиво од земјите кои не се членки на ЕУ, Прочитај

ШОК ВО BIP: СВЕТОЗАР JАНЕВСКИ ГО ЗАТВАРА БЕЛГРАДСКИОТ ГИГАНТ

ТЕЛЕГРАФ, СРБИЈА – Познатата Белградска Индустрија на Пиво (БИП) најверојатно ќе биде повторно затворена. На вработените во производствениот погон поделени им се отказни решенија, а што ќе биде со работниците сеуште не е познато.

Прочитај