НОВ ПРОИЗВОД

НОВО НА ПАЗАРОТ: Brewery: The Musketeers БЕЛГИЈА

The Musketeers Brewery е основана во 1999 година 4 ца инжинери и мајстори на пивото. За секој кој влегол во овој бизнис, пивото е хоби и пасија, па така и за нив, и одлучиле да ја крстат пиварата според делото на Александар Дима „Тројцата мускетари“ и покрај тоа што се четворица.

Прочитај

НОВО НА ПАЗАРОТ Weihenstephan – НАЈСТАРАТА АКТИВНА ПИВАРА ОД ГЕРМАНИЈА

Во пиварството многу пиварници гордо на своите етикети ја истакнуваат годината на своето прво производство и горди се на таа традиција. Но, верувале или не во светот сеуште постојат пивари кои активно работат илјадници години.

Прочитај

НОВО НА ПАЗАРОТ: ПРОНАЈДЕТЕ ГО И ПРОБАЈТЕ ГО СВОЈОТ ПЕТТИ ЕЛЕМЕНТ – КРАФТ ПИВАРА 5 ЕЛЕМЕНТ, ХРВАТСКА

Ако постои град во Хрватска кој е вистински синоним за зборот „пиво“, тогаш тоа е градот Дарувар. Тамошната Даруварска пивара е најстара во Хрватска, и основана е во 1840 година, со парите од гроф Јанковиќ, не толку поради чешката заедница, колку поради потребата за освежување на сопственото население, за да преку овие речиси 180 години неколку пати ги менувала сопствениците за да денес се наоѓа во сопствеништво на групацијата Куфнер.

Прочитај

ПИВО ВО ФОКУСОТ: PERONI GRAN RESERVA, ИТАЛИЈА

Со седиште во Рим, Peroni е компанија за производство на пиво во Италија, познати по своето пиво Nastro Azzurro и Peroni, но помалку познати по нешто што заслужува малку повеќе внимание серијалот Peroni Gran Riserva.

Прочитај

НОВ ПРОИЗВОД: PUNK IPA (BREW DOG) НАЈПРОДАВАНОТО КРАФТ ПИВО ВО БРИТАНИЈА И СКАНДИНАВИЈА И ВО МАКЕДОНИЈА

Шкотските „панкерски“ пива денес се една од најбрзорастечките пивски компании во светот и со најбрз развој и заслужна за таканаречената револуција на занаетчискто односно крафт пиво.

Прочитај

НОВО ПО ПОЛИЦИТЕ: ПИВО „CORTES“

Веројатно веќе ми е професионална маана секогаш кога шетам по маркетите и надгледувам што има ново по полиците. Така во еден од Скопските маркети, налетав на едно ново пиво во стаклена амбалажа и посегнав по него да го земам чисто од интерес иако знаев што да очекувам од него.

 

Прочитај

ПРОМОЦИЈА НА ПИВА ОД УНГАРСКАТА КРАФТ ПИВАРА „MONYO“ ВО СКОПЈЕ

СКОПЈЕ: Woodstock Beer Bar продолжува со серијата на изненадувања. Овој пат за прв пат ќе имаме прилика да се запознаеме со Унгарската сцена. Крафт пиварата Monyo ќе ги презентира своите пива во Петок на 5 јули од 18 часот.

Прочитај