НА ПИВО СО

НА ПИВО СО: LUC DE RAEDEMAEKER. ДИРЕКТОР НА „BRUSSELS BEER CHALLENGE“ И „THE BREWERS OF EUROPE FORUM“

­­

ИНТЕРВЈУ: Лук де Раедмекер ДИРЕКТОР НА THE BRUSSELS BEER CHALLENGE и THE BREWERS OF EUROPE FORUM. Ако треба да јадете и пиете, како и да е можете и да се забавувате. Ова е важно правило во животот кое што Лук го научил во неговиот дом. Роден и израснат во Брисел, во срцето на долината каде што е израснат и уникатниот пивски стил Ламбичкото пиво. Вкусот на ова пиво го пробал уште во студентските денови работејќи како шанкер. Прочитај

НА ПИВО СО: ПРОФ ДР ДАНЕ БОШЕВ: „ПИВАРСТВОТО Е ЕДНА ОГРОМНА ИГРОТЕКА ВО КОЈА МАЈСТОРИТЕ ПИВАРИ ЗНААТ ДА СИ ИГРААТ“

Професор др Дане Бошев е редовен професор на катедрата за специјално полјоделство и специјализиран е во областа на технологија на производство и преработка на житни култури, и ги држи предметите за технологија на слад и технологија на пиво, при Факултетот за земјоделски науки и храна. На Крафтинг пивскиот салон ќе настапи под името „СТУДЕНТСКА ПИВАРА“ каде што ќе се појави со 4 типови на пиво кои со неговите студенти ги подготвува во лабораториите на факултетот како дел од практичната настава. Специјално за Сакам Пиво разговаравме на темата житарки, слад, хмељ, пиво….и разно. 

Прочитај

НА ПИВО СО: МАРЈАН БАКРЕВСКИ (БИТОЛА) – СО ПИВО И КЛАРИНЕТ, НИЗ ЦЕЛ СВЕТ

Марјан Бакревски од Битола е професор по кларинет. Завршил на Универзитетот Моцартеум во Салзбург. Живее и работи во Битола, а освен со музиката го менаџира и поргалот ехрана.мк. Со Марјан, прв пат се запознавме на ланскиот прв собир на домашните производители на пиво во Битола во Задруга Артикултура, а исто така имавме и заеднички настап на Пазарот на фармери во Битола во организација на Слоу Фуд Битола. Со пиварство се занимава речиси две години чисто од љубов и хоби. на Крафтинг пивскиот салон ќе настапи со две негови пива Цитра пале але под името „домашна пиварница Бакревски“ или „Bakrevski Brewery“, Прочитај

НА ПИВО СО: ДАРЕ ТРАЈКОВСКИ „ОЧЕКУВАЊАТА НИ СЕ ДОСТА ВИСОКИ, КОГА МОЖАТ СОСЕДИТЕ, МОЖЕМЕ И НИЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ВО ОВОЈ СЕКТОР“

Даре Трајковски дипломирал на Економски факултет во Скопје, Со пиварството почнал да се интересира при негова случајна околност при еден негов престој во САД, а се занимва од 2017 година. Веќе 2 години со неговиот другар Иван Додевски произведуваат и домашен сајдер, ферментирана јаболка (од преспанскиот регион) кој ќе имате прилика да го пробате за прв пат во Македонија на 22ри декември. За Сакам Пиво даде едно интересно интервју. Прочитај

НА ПИВО СО: СЛОБОДАН ТЕМЕЛКОВ (ВЕЛЕС), „ЖЕЛБАТА ЗА УБАВО ПИВО Е КАКО ШЛАГ НА ТОРТА НА КРАЈОТ ОД ДЕНОТ“

Слободан Темелков (36 г. од Велес), е дипломиран правник, кој не работи по струката а вработен е во Макпетрол. Оженет е и татко е на две девојчиња. Со домашното пиварство се занимнава од 2017 година. На Крафтинг пивскиот салон ќе се претстави со три типа на пиво по негов сопствен рецепт и со делумно негови суровини,

Прочитај

НА ПИВО СО: ТРАЈЧЕ МИТРЕСКИ ВОВЕД ВО РОКЕНРОЛ ПИВАРСТВО „КУРАЈБЕР“ ОФИЦИЈАЛНОТО ПИВО НА ГРУПАТА „КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ“

Трајче Митрески, гитарист на групата Културно Уметнички Работници, страствен производител на домашно пиво, вино, ракија, туршија, зелка, конечно по долги убедувања и молења за Сакам пиво го даде долгочекуваното интрвју во кое што има што да каже.  Прочитај