ПИВОТО ВО КУЈНА

КУВАРИТЕ РАЗМИСЛУВААТ ЗА ПРЕДНОСТИТЕ НА ПИВОТО: ОСВЕН ШТО Е ЗАБАВНО ДА СЕ ПИЕ ЕВЕ КАКО СЕ КОРИСТИ И ВО КУЛИНАРСТВОТО

Повеќето од луѓето кои се разбираат по нешто во храната сигурно се запознаени и со употребата на пивото во маринади, посебно за поголемите парчиња на месо. Прочитај

ЧЕТИРИ ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ ПИВО СО ВАШИОТ ДОРУЧЕК

Додека типичните коктели како „Блади Мери“ или „мимоза“ може да бидат врвни стимулации за вашиот обилен појадок или ужина, благодарение на денешните бескрајни разновидни пивки стилови и вкусови може да бидат привлечна алтернатива а утринки пијалок.Варијациите одат до таму, од пива кои се произведдуваат со вкусни состојки како за појадок (овес, кафе па дури и со свинско месо) до европските традиционални пива, Еве еден мал преглед што едно такво пиво може да ви донесе.

Прочитај

ТРЕНДОВИ: ХРАНА ЗАЧИНЕТА СО ХМЕЉ

Се надевам дека веќе ја знаеме моќта која што ја има билката Humulus Lupulus или позната како хмељ како билка која е додава во пивото за горчина, вкус и арома. но овие моќни конусни плодови исто така може би можело да се употребат и во другите кулинарски вештини и освен за правење пиво наоѓаме примери и во готвењето и во други пијалоци. „Сакам Пиво“ направи едно мало истражување т.е. Гуглање и откривме специјалитети со пица, сирења кои што ги има аромите на хмељот, и други чудни пијалоци. Прочитај

ТОПЛО ПИВО, ВАРЕНО ПИВО. ТРАДИЦИОНАЛЕН ЗИМСКИ ПИЈАЛОК

Меѓу народот постои мислење дека пивото секогаш мора да се пие и служи ладно. Сепак, ако погледнеме малку назад, топлото пиво си имало своја традиција кај народите од западна Европа. Прочитај