ПИВО И ЗДРАВЈЕ

ТРЕНДОВИ: ПИЈТЕ ПОМАЛКУ НО ПИЈТЕ ДОБРО

Традиционално виното е општо прифатливо како софистициран пијалок, додека за пивото се смета за вообичаен пијалок. Ова сепак е една од многуте заблуди за пивото. Исто како и тоа дека пивото се смета како лесен освежителен пијалок. За среќа сите овие тези денес се менуваат.

Прочитај

НУТРИЦИОНИСТИЧКИТЕ АСПЕКТИ НА ПИВОТО

Летото е веќе во жолтата фаза, и вистинско време да се освежиме со едно ладно вкусно пиво. Со вкусување на едно до две пива на ден ги внесуваме сите потребни витамини за нормално функционирање на човечкиот организам. Да погледнеме кои се други витамини и минерали се застапени во оваа златно жолта течност.

Прочитај

ПИВО И ЗДРАВЈЕ: НУТРИЦИОНИСТИЧКИ АСПЕКТИ

Кои хранливи состојки ги апсорбира нашиот организам додека пиеме пиво? СакамПиво.мк ќе ви пренесе еден мал преглед на најважните нутриционистички аспекти на нашиот омилен пијалок. Нешто за што сигурен сум дека и самите експерти нутриционисти не го знаат и постојано го негираат со фактот дека пивото е газирано и создава пивски стомак, а при тоа забораваат да кажат дека за сите намирници најважната работа е умереното конзумирање. 

Прочитај

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПИЕ ПИВО ПРИ ЗГОЛЕМЕНА ТЕМПЕРАТУРА?

Од древните врмиња, луѓето го користеле пивото не само како опоен пијалок и за разните церемонии, туку во традициите на многу народи овој пијалок бил многу користен и како средство за лекување на разни болести, а го применувале и практикувале многу лекари и научници од тоа време.  Прочитај

„САКАМ ПИВО“ ПРЕПОРАЧУВА: ЕКСКЛУЗИВЕН ПРОИЗВОД „CYNTHIA SYLVIA STOUT“ ПИВСКИ ШАМПОН

ПРОДАВНИЦА ЗА РАЧНО ИЗРАБОТЕНА КОЗМЕТИКА „LUSH“: Пивски шампон? Да, можеби ви звучи чудно и лудо, но добро прочитавте. Знаеме дека пивото е одлично за косата, за подобрување на волуменот на вашата коса, за нејзината мекост и сјај. 

 

Прочитај

НЕКОЛКУ СОВЕТИ: ВЕЖБИ КОИ СЕ ДОВОЛНИ ЗА ЕФИКАСНА БОРБА ПРОТИВ „ПИВСКИОТ СТОМАК“

Ако сакате да се напиете пиво после напорниот работен ден или пак за време на некој празник, или во едно обично излегување на едно пиво со вашите пријатели, добро ќе ви дојдат некои вежби со што би ги согориле калориите и така спречиле формирањето на т.н. „пивски стомак“. Прочитај