ЕДУКАЦИЈА

ТРЕНДОВИ: ПИЈТЕ ПОМАЛКУ НО ПИЈТЕ ДОБРО

Традиционално виното е општо прифатливо како софистициран пијалок, додека за пивото се смета за вообичаен пијалок. Ова сепак е една од многуте заблуди за пивото. Исто како и тоа дека пивото се смета како лесен освежителен пијалок. За среќа сите овие тези денес се менуваат.

Прочитај

5 НАЧИНИ КАКО ДА ДОСТАВИТЕ ПИВО ВО КОРОНАВИРУС САМОИЗОЛАЦИЈА

Живееме во едно напнато и стресно време како што не паметиме до сега. Сакале или не мора да се придржуваме до мерките кои се веќе на глобално ниво за да го спречиме овој опасен смртоносен вирус.

Прочитај

10 НАЈДОБРИ КНИГИ ЗА ДОМАШНОТО ПИВАРСТВО

Домашното пиварство станува многу популарно и во нашата држава. Но, пред да се пуштите во оваа хоби авантура пожелно е и да се стекнете со основното предзнаење за истото. Сакам Пиво.мк ви предлага неколку книги кои се сметаат за основа за да го стекнете соодветното познавање од оваа област. Да започнеме со прегледот: Прочитај